Atex-Tools
 

HOME

|

CONTACT

 
 
 

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

|

VACUUMSTRALEN

|

VONKVRIJ LUCHTGEREEDSCHAP

|

HANDGEREEDSCHAP

 
 

De aangescherpte regelgeving rondom atex-zones

Laten we bij het begin beginnen. ATEX is een afkorting van de Franse Woorden ATmosphere EXplosibles, wat in het Nederlands zoveel betekent als “explosiegevaarlijke omgevingen”. Heb je in jouw bedrijf te maken met situaties waar een kans bestaat op gas- en/of stof explosiegevaar? Dan moeten deze gevarenzones voldoen aan de ATEX-richtlijnen die door de Europese Unie zijn opgesteld. Maar dat wist je ongetwijfeld al. Wat je misschien níet weet, is dat de overheid het beleid rondom werken in gevarenzones vorig jaar heeft aangescherpt. Perspect brengt je via deze blog op de hoogte van de nieuwste uitdagingen. En we dragen meteen ook een oplossing aan!

gevarenzones en de wet

In de wet zijn diverse regels opgenomen die ervoor moeten zorgen dat de omstandigheden en risico’s in explosieve gevarenzones worden beheerst. Zo zijn bedrijven op grond van de Arbowet bijvoorbeeld verplicht om hun werknemers te beschermen tegen explosiegevaar. Dat klinkt logisch, maar de uitvoering van deze Europese richtlijn (ook wel bekend als ATEX 153) heeft nog best wat voeten in de aarde. Zeker als je de vorig jaar gewijzigde regelgeving erop naslaat.

het explosieveiligheidsdocument 

Ook voor de aanscherping was het al zo dat je bij werkzaamheden in gevarenzones de risico’s voor je werknemers dient vast te leggen in een zogenaamd explosieveiligheidsdocument. Dit EVD moet minimaal bestaan uit een risicoanalyse, een gevarenzone-indeling, passende technische en organisatorische maatregelen en voorlichting van de werknemers. Samen zorgen deze onderdelen ervoor dat gas- en/of stofexplosiegevaar zoveel mogelijk wordt voorkomen.

nieuwe uitdagingen

Per januari 2020 heeft de overheid haar beleid voor werkzaamheden in gevarenzones aangescherpt. In de zones 0 en 1 (waar explosies door gas kunnen ontstaan) en in de zones 20 en 21 (waar explosies door stoffen kunnen ontstaan) mogen helemaal geen werkzaamheden worden verricht als deze explosiegevaar op kunnen leveren. In de meeste gevallen betekent dit dat de werkzaamheden alleen uitgevoerd kunnen worden als een bedrijf stil ligt. Is er dan geen andere oplossing?

onze vonkvrije gereedschappen en producten

Jazeker wel. Een van de manieren waarop je gas- en/of stofexplosiegevaar kunt voorkomen, is door in gevarenzones alleen beveiligingssystemen en apparaten te gebruiken die overeenkomen met de vermelde categorieën uit het Warenwetbesluit explosieveilig materiaal 2016. En daar komen de producten en apparaten van Perspect Industrial Products om de hoek kijken. Perspect is namelijk de distributeur van Allmet Safety Tools, Pinovo, Promotech, Deprag, Ampco Safety Tools enTrime-North, stuk voor stuk toonaangevende producenten van explosieveilige en vonkvrije apparaten en producten die zijn gecertificeerd voor zone 1 en die voorkomen dat het te bewerken oppervlak heet wordt.

high performance reparatieproducten 

Heb je als bedrijf met gevarenzones te maken met onderhoud van machines, gebouwen en, afkloppen, met spoedreparaties? En wil je niet dat het productieproces stil komt te liggen? Ook in dat geval kan Perspect helpen. Perspect Benelux is namelijk de exclusieve distributeur van ruim 100 high performance reparatieproducten van Belzona. Belzona is de wereldwijde marktleider op het gebied van polymeren reparatiecomposieten en industriële beschermende coatings voor machines en gebouwen in gevarenzones. Met de ongelofelijk sterke Belzona producten worden alternatieven geboden voor laswerkzaamheden en andere vormen van heetwerk. 

neem vrijblijvend contact op

Met andere woorden: wil je als bedrijf voldoen aan de aangescherpte regelgeving rondom de gevarenzones? Wil je jouw werknemers optimaal beschermen tegen explosiegevaar? En wil je voorkomen dat het productieproces langdurig stil komt te liggen bij onderhoudswerkzaamheden of een spoedreparatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Perspect en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Straalmachine.JPG

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Floating roof reparatie - combinatie Atex-Tools en Belzona


Tijdens een tankinspectie bij een grote raffinaderij op Antwerpen Scheldelaan kwamen verschillende lekkages op een floating tankroof naar voren. 


X-Baby - mobiele verlichting - 750 m²


Deze mobiele en zeer wendbare ATEX-gecertificeerde lichtmast heeft een bereik van 750 m² en wordt veel ingezet bij moeilijk te bereiken gebieden in bouw, of industriële projecten.


A-0301 ATEX gecertificeerd - snijden


Doormiddel van een waterbox, gekoppeld aan het (ATEX gecertificeerd) doorslijpapparatuur kunt u zonder downtime slijpwerkzaamheden uitvoeren in gas zone 1 en 2. Alleen verkrijgbaar bij Perspect Industrial Products - Allmet Safety Tools.


Pinovo's adapters - stralen van iedere geometrie

De Pisys Flex vacuum straalunit is compatible met alle Pinovo handbediende adapters die ingezet kunnen worden voor het  stralen van elk oppervlak.


PINOVO: onze vacuÜmstraalunit

De Pisys Flex is een ATEX gecertificeerde innovatieve vacuum straalunit om stofvrij straalwerk-zaamheden (in Ex-zones) uit te kunnen voeren.  
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


ALGEMENE VOORWAARDEN

Perspect Industrial Products

Algemene voorwaarden Perspect Industrial Products B.V.

 

MAINTENANCE 2018 ANTWERPEN

Maintenance 2018

Atex Tools is op de Maintenance 2018 in Antwerpen te vinden: bezoek Perspect Industrial Products en Atex Tools, op stand D2010 tijdens Maintenance 2018.

 

VACUUMSTRALEN

CATALOGUS ALLMET SAFETY TOOLS

CONTACT

DISCLAIMER

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2022