Atex-Tools
 

HOME

|

CONTACT

 
 
 

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

|

VONKVRIJ & STOFVRIJ STRALEN

|

VONKVRIJ LUCHTGEREEDSCHAP

|

UNIEKE OPLOSSINGEN

 
 

De Pinovo-systemen: ATEX-gecertificeerd, mens- en milieuvriendelijk én parallel inzetbaar

Profiteer tijdens een campagne van onze snelle en stofvrije Pinovo-vacuümstraalmachines

Geplaatst op: 20 juni 2021
Door: Nice Verloop - Directeur

 

Als in 2020 de onderhoudscampagne voor een van de 22 offshore platforms in de Noordzee moet plaatsvinden, komt een grote olie-en gasmaatschappij voor een uitdaging te staan. Uit metingen blijkt namelijk dat de speciale coating rondom de bouten, moeren en flensverbindingen chroom-6 bevat. Daarom is het heel belangrijk dat mens en milieu tijdens het onderhoud niet aan deze kankerverwekkende stof worden blootgesteld. Tegelijkertijd is het ook niet gewenst dat het platform onevenredig lang stil komt te liggen. Daarom kiest contractor BrandSafway voor de ATEX-gecertificeerde Pinovo-vacuümstraalmachines van Perspect Industrial Services.

Hoe voorkom je dat schadelijk afval vrijkomt?

In eerste instantie is de onderhoudscampagne rondom het olieplatform niet anders dan andere campagnes. De eigenaar heeft ongeveer 50 punten aangewezen waar het verf-/coatingsysteem van de leidingen moet worden opgeknapt en bijgewerkt. Het probleem is echter dat de bestaande coating het kankerverwekkende chroom-6 bevat. Hierdoor kan contractor BrandSafway bij de verwijdering van deze coating geen conventioneel straalsysteem gebruiken, aangezien hierbij afval vrijkomt dat schadelijk kan zijn voor mens en milieu.

Het voordeel van een gesloten systeem

Daarom krijgt Perspect Industrial Services het verzoek om de ATEX-gecertificeerde en stofvrije vacuümstraalmachines van Pinovo te demonstreren. Een van de grote voordelen van de Pinovo-vacuümstraalmachines is dat dit gesloten systemen zijn die tijdens het stralen van leidingen het straalgrit en afval direct opvangen en het grit recyclen. Hierdoor worden de onderhoudsmedewerkers niet aan gevaarlijke stoffen blootgesteld en belanden afval en microplastics niet in het milieu. Een bijkomend voordeel van een Pinovo-vacuümstraalmachine is dat het oppervlakken kan opruwen tot waarden tussen de 75 en 120 micron, waarmee ruimschoots wordt voldaan aan de voorbehandelingsspecificaties van verffabrikanten.

Hoe voorkom je lange stilstand?

Tijdens een onderhoudscampagne worden doorgaans meerdere werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd. Er vinden laswerkzaamheden plaats, bestaande coatings worden verwijderd en nieuwe coatings worden aangebracht. Het probleem is dat een platform slechts beperkte ruimte biedt, waardoor het met conventionele systemen onmogelijk is om meerdere activiteiten tegelijkertijd uit te voeren. En dat betekent dat een campagne in de regel veel tijd in beslag neemt.

Het voordeel van parallel lopende werkzaamheden

Omdat een Pinovo-vacuümstraalmachine een gesloten systeem bevat, is het mogelijk om werkzaamheden op de vierkante meter uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld op de ene plek stralen en tegelijkertijd een meter verderop een nieuwe beschermingscoating aanbrengen. Met andere woorden, dankzij het gesloten systeem is het mogelijk om op een klein oppervlak verschillende werkzaamheden parallel aan elkaar te laten lopen, waardoor de duur van een onderhoudscampagne aanzienlijk wordt verkort. En tijdsbesparing betekent automatisch kostenbesparing. Geen wonder dus dat zowel contractor BrandSafway als de opdrachtgever blij zijn met alle voordelen die Pinovo-vacuümstraalmachines bieden. Sterker nog, naar aanleiding van het succesvol afgeronde offshore-project vraagt BrandSafway aan Perspect Industrial Products om op korte termijn ook de meerwaarde van de onshore-oplossingen van Pinovo te demonstreren.

De toegevoegde waarde van Perspect Industrial Products

Perspect Industrial Products is de trotse exclusieve distributeur van de innovatieve, gepatenteerde én ATEX-gecertificeerde vacuümstraalmachines van Pinovo. Dankzij het uitgebreide assortiment kan je bij ons de ideale vacuümstraalmachine voor elke uitdaging, groot of klein, huren of kopen. Wil je meer weten over onze toegevoegde waarde? Neem dan vrijblijvend contact op met Perspect en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Pinovo's adapters - stralen van iedere geometrie

De Pisys Flex vacuum straalunit is compatible met alle Pinovo handbediende adapters die ingezet kunnen worden voor het  stralen van elk oppervlak.


Pinovo's key benefits - beter milieu

Het zijn precies deze redenen dat Pinovo de 'United Nations Sustainable development goals' ondersteund. Pinovo helpt mee om in 2025 een significante vermindering van de zeeverontreiniging te realiseren en het beheren van afvalstromen conform de internationale kaders 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


ALGEMENE VOORWAARDEN

Perspect Industrial Products

Algemene voorwaarden Perspect Industrial Products B.V.

 

MAINTENANCE 2018 ANTWERPEN

Maintenance 2018

Atex Tools is op de Maintenance 2018 in Antwerpen te vinden: bezoek Perspect Industrial Products en Atex Tools, op stand D2010 tijdens Maintenance 2018.

 

VONKVRIJ & STOFVRIJ STRALEN

CATALOGUS ALLMET SAFETY TOOLS

CONTACT

DISCLAIMER

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2021