Atex-Tools
 

HOME

|

CONTACT

 
 
 

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

|

VACUUMSTRALEN

|

VONKVRIJ LUCHTGEREEDSCHAP

|

HANDGEREEDSCHAP

 
 

CHROOM-6 veilig STRALEN EN SLIJPEN IN EX-ZONES 

Chroom-6 is in veel verfsystemen terug te vinden vanwege de roestwerende eigenschap. Chroom-6 komt vrij bij het spuiten met chroomhoudende verf of door het geverfde oppervlak te schuren, slijpen, zagen of verhitten. Stof waar chroom-6 in zit, komt dan in de lucht en biedt ernstige consequenties aan de omgeving.

De meest voorkomende vormen van chroom zijn chroom-0, chroom-3 en chroom-6. Chroom-6 bindt zich altijd aan een andere stof, zoals zuurstof. Chroom-6 kan dus niet als puur chroom-6 voorkomen. Na deze eerste binding aan zuurstof komt chroom-6 vooral voor als chromaat en dichromaat. Chromaat en dichromaat binden weer aan een andere stof, zoals zink. We spreken daarom altijd over een "chroom-6-verbinding".

Perspect Industrial Products biedt innovatieve oplossingen voor het stralen en slijpen van chroom-6 in Ex-zones. 

STRALEN VAN CHROOM-6

Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Pinovo. Pinovo is wereldwijd leverancier van innovatieve technologie toegespitst op stofvrij vacuümstralen van industriële oppervlakken in Ex zones. Aan de straalapparatuur van Pinovo kan een HEPA filter toegevoegd worden. Doormiddel van dit HEPA filter wordt het chroom-6 tijdens het vacuümstraalproces apart van het grit en andere verfresten opgevangen. Vanwege het vacuum systeem ontstaat er geen afval tijdens het straalproces. De Pinovo oplossingen bespaart de klant geld, beschermt de omgeving en verbeterd HSE omstandigheden zonder in te leveren op kwaliteit. Omdat het stralen gebeurt op lage druk kan het uitvoerend personeel langer door blijven stralen, dit is een groot ergonomisch voordeel van het Pinovo systeem.

SLIJPEN VAN CHROOM-6

Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Allmet Safety Tools. Het assortiment van Allmet Safety Tools is gecertificeerd (door het DNV voor gas zone 1 en 2) als 'koud werk'  en biedt dus mogelijkheden om in Ex zones (door)slijp werkzaamheden te kunnen uitvoeren zonder heetwerkvergunningen en downtime. Een ander voordeel van Allmet Safety Tools is dat het gebruikt kan worden om chroom-6 houdende verfsystemen of primers te slijpen. Door de lage rotatiesnelheid (slechts 800 - 3000 rpm) verspaand het wel, maar verbrandt het niet. Het afval van dit slijpproces bestaat uit 'grote' en dichte 'metaalresten'. Hierdoor kan het schadelijke choom-6 niet vrijkomen. 

composite repairs - alternatief voor lassen

Veel reparaties in de zware industrie worden uitgevoerd door laswerkzaamheden. Dit vereist een bepaalde expertise en levert (vaak) downtime op. Als alternatief worden er vaak 'clamps' toegepast (bijvoorbeeld om pijpleidingen), echter zijn dit vaak maar tijdelijke oplossingen en blijft extra onderhoud noodzakelijk. Perspect is ervan overtuigd dat composite repairs duurzame oplossingen kunnen bieden voor een breed scala aan maintenance problemen. Een aantal voordelen van composite repairs zijn:

  1.  Veilig te gebruiken, heetwerk wordt vermeden.
  2. 'Simpele' applicatie procedures en geen specialistisch gereedschap noodzakelijk.
  3. Uitstekende adhesie op een breed scala van verschillende ondergronden
  4. Snelle uithardingstijden voor minimale downtime
  5. Uitstekende chemische resistentie tegen een grote range van chemicaliën 
  6. Uitstekende corrosiebescherming in probleemgebieden

Perspect Benelux B.V. is exclusief productdistributeur van Belzona. Belzona is wereldwijd marktleider in de polymeren reparatie composieten en industriële beschermende coatings voor machines, apparatuur, gebouwen en objecten. Met een assortiment dat ruim 100 high-performance producten omvat, biedt Belzona een passende oplossing – van volledige turn-key systemen tot praktische on-site reparaties - voor legio onderhoudsproblemen.

 

 

informatie-en-advies.jpgWilt u meer weten over het verwijderen van chroom-6 in Ex-zones, of over andere mogelijkheden van Perspect Industrial Products, neem dan contact met ons op. 

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Pinovo's adapters - stralen van iedere geometrie

De Pisys Flex vacuum straalunit is compatible met alle Pinovo handbediende adapters die ingezet kunnen worden voor het  stralen van elk oppervlak.


Pinovo's key benefits - schoon straalproces

Het stralen binnen ATEX zones is een tijdrovende bezigheid. Alleen al het aanvragen van een heetwerkvergunning, het afzetten van de te stralen delen en de opruimwerkzaamheden resulteren in hoge onderhoudskosten voor de klant. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


ALGEMENE VOORWAARDEN

Perspect Industrial Products

Algemene voorwaarden Perspect Industrial Products B.V.

 

MAINTENANCE 2018 ANTWERPEN

Maintenance 2018

Atex Tools is op de Maintenance 2018 in Antwerpen te vinden: bezoek Perspect Industrial Products en Atex Tools, op stand D2010 tijdens Maintenance 2018.

 

VACUUMSTRALEN

CATALOGUS ALLMET SAFETY TOOLS

CONTACT

DISCLAIMER

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2022