Atex-Tools
 

HOME

|

CONTACT

 
 
 

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

|

VONKVRIJ & STOFVRIJ STRALEN

|

VONKVRIJ LUCHTGEREEDSCHAP

|

UNIEKE OPLOSSINGEN

 
 

floating roof repair - lekkages op tankdak

width=

 

Tijdens een tankinspectie bij een grote raffinaderij op  Antwerpen Scheldelaan kwamen verschillende lekkages op een floating tankroof naar voren. De tank kon voor de reparatie niet leeggemaakt worden dus er moest een 'live' reparatie uitgevoerd worden. 

 

innovatieve 3d mesh

Allereerst diende het gat gedicht worden. Voor het dichten van dit soort lekkages in probleemgebieden heeft Belzona de 3D mesh in haar assortiment. Deze is speciaal ontwikkelt om lekkages effectief en eenvoudig te kunnen dichten. Gezien de live lekkage was het voorbehandelen van de ondergrond niet mogelijk.

OPPERVLAKTE TOLERANTE REPARATIEPASTA 

Er werd gekozen om de de 3D mesh te bevestigen met de Belzona 1212. De Belzona 1212 is namelijk 'surface-tolerant'. Deze kan op (olie-)verontreinigde ondergronden toegepast worden met een minimale opruwing. Door het gebruik van deze metaalpasta werd de 3D Mesh aangebracht over de lekkage en werd de lekkage definitief gedicht.

ontvetten met de belzona 9111

Na het plaatsen van de 3D mesh kon vervolgens de probleemgebieden waar mogelijk schoongemaakt met de Belzona 9111. Dit product van Belzona is speciaal ontwikkelt om oppervlakken en apparatuur effectief te kunnen ontvetten.

 

slijpen in atex zones

Nadat de lekkage dichtgemaakt is verandert de situatie van ATEX zone 0 naar ATEX zone 1. Perspect kon voor deze applicatie gebruik maken van de ATEX gecertificeerde gepatenteerde Safety Tools van Allmet. Voor deze applicatie werd gebruik gemaakt van onder andere het slijpstuk A-0002. De gepatenteerde vonkvrije gereedschappen om mee te slijpen, snijden en opruwen, bestaan voor meer dan 95% uit wolfraamcarbide. En dat scoort hoger dan 9,7 op de Rockwell-hardheidsschaal; de hardheid is ongeveer te vergelijken met die van een industrieel diamant. De speciaal ontwikkelde legering biedt unieke eigenschappen en verlengt onder andere de levensduur van het vonkvrije gereedschap.

Al het gereedschap van Allmet Safety Tools is gecertificeerd voor veilig gebruik in ATEX zone 1 en 2. Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Allmet Safety Tools.

belzona 2111 (flexibele coating)

Een floating roof op een olietank is constant in beweging. Om niet de flexibiliteit door de metaalpasta te verliezen is er gekozen voor een afwerking met de Belzona 2111. De Belzona 2111 is een elastomeer dat geschikt is voor toepassingen waarbij duurzaamheid, elasticiteit, hoge weerstand centraal staat. De toepassingsmogelijkheden van dit product zijn groot. Het product wordt ook gebruikt voor noodreparaties aan transportbanden en rubberen linings.

 

industrie

Petrochemie, Antwerpen

 

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Pinovo's key benefits - schoon straalproces

Het stralen binnen ATEX zones is een tijdrovende bezigheid. Alleen al het aanvragen van een heetwerkvergunning, het afzetten van de te stralen delen en de opruimwerkzaamheden resulteren in hoge onderhoudskosten voor de klant.


Pinovo's key benefits - beter milieu

Het zijn precies deze redenen dat Pinovo de 'United Nations Sustainable development goals' ondersteund. Pinovo helpt mee om in 2025 een significante vermindering van de zeeverontreiniging te realiseren en het beheren van afvalstromen conform de internationale kaders 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


ALGEMENE VOORWAARDEN

Perspect Industrial Products

Algemene voorwaarden Perspect Industrial Products B.V.

 

MAINTENANCE 2018 ANTWERPEN

Maintenance 2018

Atex Tools is op de Maintenance 2018 in Antwerpen te vinden: bezoek Perspect Industrial Products en Atex Tools, op stand D2010 tijdens Maintenance 2018.

 

VONKVRIJ & STOFVRIJ STRALEN

CATALOGUS ALLMET SAFETY TOOLS

CONTACT

DISCLAIMER

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2021