Atex-Tools
 

HOME

|

CONTACT

 
 
 

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

|

VACUUMSTRALEN

|

VONKVRIJ LUCHTGEREEDSCHAP

|

HANDGEREEDSCHAP

 
 


pinvo 

microplastic in de oceaAN

Uit een onderzoek van de Norwegian Environment Agency blijkt dat verf de tweede grootste oorzaak is van microplastic in de Noorse oceanen. Voor veel mensen is het nog onbekend, maar verf bevat microplastic dat vrijkomt wanneer het los komt van de ondergrond (door bijvoorbeeld slijpen of stralen). 

Bij het open stralen ontstaat er veel afval en stofvorming en is er geen gecontroleerde manier van afvalverwerking. Doormiddel van het vacuümstraalsysteem van Pinovo wordt het afval gecontroleerd en niet blootgesteld aan de omgeving. 

chroom-6 verwijderen

Aan het innovatieve straalsysteem van Pinovo kan een speciale Hepa filter toegevoegd worden. Dankzij deze filter wordt het chroom-6 gescheiden van het grit en het afval en wordt het apart opgeslagen. Daarna moet het chroom-6 afval uiteraard wel op zorgvuldige manier afgevoerd worden

schone omgeving

Dankzij het gesloten straalsysteem van Pinovo ontstaat er geen uitstoot van verfresten in de omgeving. Ook chroom-6 kan veilig worden opgevangen, middels een HEPA filter. Doormiddel van een toe te voegen separator is het straalgrit herbruikbaar. Zelfs het uiteindelijke afval kan bewaard worden en opnieuw omgezet worden in grit. Daaruit volgend zou er in potentie 80 – 90 % vermindering van  straalgrit gerealiseerd kunnen worden.

sustainable development goals

Het zijn precies deze redenen dat Pinovo de 'United Nations Sustainable development goals' ondersteund. Pinovo helpt mee om in 2025 een significante vermindering van de zeeverontreiniging te realiseren en het beheren van afvalstromen conform de internationale kaders. Met als doel de uitstoot van chemicaliën in de lucht, het water en de bodem aanzienlijk te verminderen.

wwf - world wide funds for nature

Pinovo is partner van het WWF

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


PINOVO: onze vacuÜmstraalunit


De Pisys Flex is een ATEX gecertificeerde innovatieve vacuum straalunit om stofvrij straalwerk-zaamheden (in Ex-zones) uit te kunnen voeren. 


PINOVO: onze vacuÜmstraalunit

De Pisys Flex is een ATEX gecertificeerde innovatieve vacuum straalunit om stofvrij straalwerk-zaamheden (in Ex-zones) uit te kunnen voeren. 


Pinovo's key benefits - beter milieu

Het zijn precies deze redenen dat Pinovo de 'United Nations Sustainable development goals' ondersteund. Pinovo helpt mee om in 2025 een significante vermindering van de zeeverontreiniging te realiseren en het beheren van afvalstromen conform de internationale kaders 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


ALGEMENE VOORWAARDEN

Perspect Industrial Products

Algemene voorwaarden Perspect Industrial Products B.V.

 

MAINTENANCE 2018 ANTWERPEN

Maintenance 2018

Atex Tools is op de Maintenance 2018 in Antwerpen te vinden: bezoek Perspect Industrial Products en Atex Tools, op stand D2010 tijdens Maintenance 2018.

 

VACUUMSTRALEN

CATALOGUS ALLMET SAFETY TOOLS

CONTACT

DISCLAIMER

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2022