Atex-Tools
 

HOME

|

CONTACT

 
 
 

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

|

VONKVRIJ & STOFVRIJ STRALEN

|

VONKVRIJ LUCHTGEREEDSCHAP

|

UNIEKE OPLOSSINGEN

 
 

Allmet Safety Tools wereldleider Atex

atex-tools-allmet.jpg

De kosteneffectieve slijp- en snijtechnologie van Safety Tools Allmet is volgens Kjetil Olsen de wereldleider binnen Atex / EX zones. De Business Development Manager voor Safety Tools Allmet, geeft aan dat de unieke technologie een wereldwijde revolutie in het slijpen en snijden in Atex / EX zones teweeg heeft gebracht.

Vonkvrij gereedschap
Bij het snijden, slijpen of opruwen van staal kunnen hitte en vonken ontstaan. In Atex / EX zones is het cruciaal dan de veiligheid te waarborgen. Allmet levert vonkvrij gereedschap dat niet alleen aan SSPC - SP 3 & SP 11-norm of hoger voldoet, maar ook een laag geluidsniveau en duurzaamheid combineert.

Allmet 100% vonkvrij gereedschap

Het gereedschap bestaat uit een speciaal gevormde hardmetalen slijpkop gemonteerd op een rechte of haakse slijper (Fuji), en heeft een toerental van 1000 tot 3000, Kjetil Olsen: "Het belangrijkste voordeel van Allmet Safety Tools, is dat het gereedschap 100% vonkvrij is! En dat maakt het tot ideale oplossing voor platforms en booreilanden in de Noordzee, maar ook voor de gasindustrie, de chemische industrie en alle anderen die bedrijven in Atex / EX zones exploiteren."

DNV certificatie
Toen de tools werden geïntroduceerd door Safety Tools Allmet, moest een nieuwe certificeringscategorie worden gemaakt. Er was gewoon geen categorie voor dit vonkvrije gereedschap. Nu zijn deze gereedschappen EX-gecertificeerd door DNV als koud werk in Gas Zone 1 en 2. Kjetil: "Alle Allmet Safety Tools voldoen aan de strengste normen en hebben een een DNV-certificering."

Met betrekking tot stof en isocyanaten, tonen metingen (uitgevoerd bij 'Chemical Analysis Norden AB') aan dat deze ver onder de toelaatbare werkomgeving-eisen van Noorwegen liggen. Er zijn geen scherpe splinters die kunnen "verbranden" in de omringende verflaag en ook geen wrijving die warmte kan ontwikkelen. De zuiverheid is gemakkelijk te vinden in standaard SSPC - SP 3 & SP 11, ruwheid 50-75 min (binnen de eis van NORSOK 501 / Adhesie testresultaat 12 Mpa, Jotun / Akzo Nobel).

Informatie en advies

informatie-en-advies.jpgPerspect Industrial Products is authorised distributor Allmet Safety Tools voor Nederland, België en Luxemburg. Mocht u vragen hebben over de range vonkvrije gereedschappen, neem dan gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de werking of toepassing van Allmet Safety Tools staan we u graag te woord: +31 (0) 78 303 19 20.

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Catalogus Allmet Safety Tools

Allmet Saftey Tools catalogue frontpage

Download catalogus Allmet Safety Tools. Overzicht vonkvrij gereedschap voor Atex en EX Zones. Geen hittevorming, stof, dampen of splinters. Weinig geluid en trilling.


Nieuwe website Atex Tools

Dit is perfect!

Nieuwe website voor Atex Tools & Perspect Industrial Products. Informatief, eenvoudig zoeken, nieuws, downloads, achtergronden en mobiel vriendelijk. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


ALGEMENE VOORWAARDEN

Perspect Industrial Products

Algemene voorwaarden Perspect Industrial Products B.V.

 

MAINTENANCE 2018 ANTWERPEN

Maintenance 2018

Atex Tools is op de Maintenance 2018 in Antwerpen te vinden: bezoek Perspect Industrial Products en Atex Tools, op stand D2010 tijdens Maintenance 2018.

 

VONKVRIJ & STOFVRIJ STRALEN

CATALOGUS ALLMET SAFETY TOOLS

CONTACT

DISCLAIMER

SITEMAP

ALGEMENE VOORWAARDEN

VONKVRIJ SLIJPGEREEDSCHAP

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2021